Om oss

Djurparker har en viktig roll i dagens samhälle för att öka förståelsen för djur och natur. För många djurarter är djurparkerna en garanti för deras överlevnad, vilket därmed gör att det vilar ett stort ansvar på dessa inrättningar att informera och utbilda allmänheten. Vi vill med vår verksamhet hjälpa till i detta arbete.

Skrattgroda

Terrariet i Malmö folkets park startade 1983 och har gjort sig känt för sina goda avelsresultat. Genom vår verksamhet bidrar vi till forskningen och utbildningen om de djur och den natur som fortfarande finns kvar.

Interior-bild-lagg-in-en-dvargsilkesapa

Vi har även guidade turer för skolor och övriga grupper. Tänk bara på att dessa visningar måste beställas i förhand, ring för mer information. Vi har även populära kuriosa guidningar för möhippor och svensexor.

Gron-leguan

Våran trädgård är, beroende på vädret, öppen från Maj till sista September. Man kan då få kontakt med våra talande papegojor.

Tradgardsdelen

Lite historik om ett av våra djur.I 10 år bodde den ljusröda Aran hos oss. Hans namn var Douglas. Han var dock mera känd som Rosalinda (!) eftersom han 1970 var med i filmen “Pippi på de 7 haven”.Tyvärr gick Douglas bort 2019. Frid över hans minne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA